Kalastusretki Lepistönselälle Sulkavalle

11.07.2019

11.7.2019

Tällä kertaa heinäkuinen koko päivän uisteluretki suuntautui Sulkavan Lepistönselälle. Sää oli viileähkö, mutta pääasia oli ettei tuuli haitannut kalastusta. Vieraina olivat Sveitsiläiset innokkaat eräihmiset. Vedenlämpö pysytteli visusti alle 17 asteen. Hieman lämpimämpää vettä löytyy Lepistön etelärannalta ja niinpä aloitimme kalastuksen tältä kohtaa järveä.

Jo heti uistelun alussa oli selvää että kalat ovat syönnillään. Ensimmäiseen tuntiin veneeseen nostettiin kolme kuhaa ja kaksi ahventa. Suurin kuha painoi 2,1 kg. Haukia ei ollut vielä näkynyt vaikkakin edellis päivän reissulla samalta rannalta oli noussut hyvin isoa haukea joista suurin 9kg (kaikki hauet vapautettu).

Kalastusta jatkettiin samalla rannalla vielä tovin aikaa. Kalastuksen lomassa harjoittelimme takiloiden ja plaanareiden käyttöä. Lisäksi treenasimme hyrräkelan jarrun käyttöä ja tutustuimme suomalaisiin järvikaloihin. Opettelimme myös kalan fileoimisen. Ihmetyksen aihetta tuotti takiloiden autotrollin toiminto. Kalan syönti rauhoittui päivän mittaan, mutta saimme vielä muutaman kuhan sekä hauen sekä iloksemme useita kookkaita ahvenia. Keski- Eurooppalaisten vieraiden silmissä puhtaasta vedestä kalastettu hauki sai myös paljon arvostusta. Arvostusta jota sen kuulukin nauttia.

Aamupäivän kalastuksen jälkeen siirryimme valmistamaan kalapainotteista lounasta Sulkavan Linnavuorelle. Jaloittelimme Linnavuoren jylhissä maisemissa ja kävimme myös kallion väliin syntyneessä luolassa. Hieno retkeilykohde muuta ei voi sanoa.

Lounaan jälkeen jatkoimme kalastusta Sulkavan Kaartilanselällä. Ohessa näimme muutamia kilpakirkkoveneitä, joita ei ollut nähty Sveitsin vuoristojärvissä. Iltapäivän kalastuksen luonne muuttui täysin auringon pilkistäessä. Syöntivuoron saivat hauet, jotka nekin olivat melko aralla tuulella auringon paistaessa. Noin kello 17.00 aikaan keräsimme uistimet vedestä ja suuntasimme kotia kohti. Vieraiden mielestä Saimaa kuhisee kaloja ja niinhän Sulkavan vedet tekevätkin. Mahtava reissu, loisto vieraat!

(Kuvassa reissun suurin ahven 18cm karikkovaapussa)