Isojen lohien perässä!

04.08.2018

27.7 - 3.8.2018

Heinä-elokuun vaihteessa Saimaa Dreams matkasi Venäjän suurille vesille - kohdekalana järvilohi sekä suuret kuhat. Matkaan lähdettiin Suomesta helteisessä säässä. Tuulta ei  juurikaan ollut, kuten ei myöskään edellisillä viikoilla, joten tiedossa oli, että kalat tulevat olemaan syvässä. Näin ollen kalojen saaminen ei tulisi olemaan lainkaan itsestäänselvyys -  jos se koskaan sitä voi edes olla.

Reissun ensimmäisinä päivinä järvilohia löytyi 13-17 metrin syvyydestä selkävesiltä. Aloituskalat olivat 60 cm järvilohia, mutta reissun edetessä kalojen koko kasvoi, ja alle 70 cm lohet kävivät yhä harvinaisemmiksi. Blogitekstin kuvassa komeilee ensimmäisen päivän suurin kala:  84 cm ja 5,5kg eväleikattu istutettu järvilohi. Kelpaa kalamiehenkin hymyillä ;)

Reissun aikana löysimme myös lämpimässä pintavedessä loikoilevia kuhia: Pienimmät olivat parin kilon kokoisia ja suurimmat kolmen ja puolen kilon vonkaleita. Isommat kuhat loistivat poissaolollaan. Venäjän vesillä kuhia löytyi myös selkävesiltä, joissa veden syvyys oli 50-80 metrin luokkaa, kun taas sulkavan vesillä kuhia on löytynyt 4-10 metrin vesiltä.

Saimaa Dreams kiittää ja kuittaa - uistelureissu Venäjälle oli upea kokemus: kiitos kaikille mukana olleille!